Herman van Boeyen

Leuke Tips

De opkomende populariteit van factoring onder bedrijven

2 min gelezen
Factuur

Bent u ondernemer en heeft u al eens overwogen om factoring te gebruiken? In de afgelopen jaren heeft deze dienst sterk aan populariteit gewonnen in Nederland. Reden genoeg om hier eens naar te kijken, als u dat niet eerder gedaan heeft! Niet alleen het aantal bedrijven wat deze dienst gebruikt neemt toe. Ook het aantal aanbieders van de dienst heeft een groei doorgemaakt. Zoek eens in een zoekmachine naar een Nederlands factoringbedrijf, om te zien hoe groot het aanbod is! Een goed voorbeeld van een interessant Nederlands factoringbedrijf is Finqle. Dit bedrijf biedt haar diensten aan verschillende formaten bedrijven aan.

Factoring

Werking van factoring voor het bedrijfsleven

Van oorsprong is factoring een Amerikaanse dienst, die vanuit de Verenigde Staten over is komen waaien naar Europa. Deze dienst maakt het mogelijk om facturen aan een externe partij te verkopen. We noemen deze partij het factoringbedrijf. Het bedrijf zorgt er vervolgens voor dat de factuur naar de klant wordt gestuurd. Enkele werkdagen na de verkoop van de factuur, krijgt u hier als aanbieder al voor betaald! Zo weet u zeker, dat uw facturen ruim voor het verstrijken van de betalingstermijn betaald worden. Voor bedrijven met een beperkte cashflow is dit een bijzonder fijne gedachte.

Finqle

Ook betaling bij een wanbetaling door uw klant

Zelfs wanneer een klant een factuur niet aan het factoringbedrijf betaalt, krijgt u de factuur betaald. Het voordeel hiervan is niet alleen dat betalingsachterstanden bij uw eigen leveranciers voorkomen worden. Ook heeft u zelf geen omkijken meer naar de noodzaak van het versturen van herinneringen of het inschakelen van een incassobureau om de factuur alsnog te kunnen incasseren. Het risico wat een factoringbedrijf hierbij loopt, wordt gedekt door een vergoeding die u als verkopende partij van facturen betaalt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het totaalbedrag op de factuur. Over dit totaalbedrag betaalt u vaak een bepaald percentage.