Herman van Boeyen

Leuke Tips

Woningontruiming: kosten en werkwijze

2 min gelezen
Schellekens Huisontruiming

Bij een woningontruiming komt ontzettend veel kijken, en daarom kiezen veel mensen ervoor dit te laten doen door een ontruimingsbedrijf. Maar hoe gaat dit in zijn werk en hoeveel kost dat dan precies? 

Wat doet een ontruimingsbedrijf? 

Een woningontruiming is niet alleen de spullen van binnen naar buiten halen, maar ook alles daar omheen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten woningontruimingen die allemaal een andere aanpak vragen. Op schellekens-huisontruiming.nl staan de volgende soorten op een rij: 

  • Woningontruiming. Dit is de standaard woningontruiming die het meeste voorkomt. Vaak wordt dit gedaan wanneer mensen verhuizen binnen of buiten Nederland. 
  • Spoedontruiming. Wanneer een ontruiming met spoed moet worden uitgevoerd betekent dit vaak dat er veel stress ontstaat bij de consument. In dat geval kan een ontruimingsbedrijf veel voor je betekenen. 
  • Seniorenkamer ontruimen. Deze kamers moeten vaak zo snel mogelijk weer spik en span ingeleverd worden. In dat geval is een ontruimingsbedrijf erg handig. Zei hebben de kamer namelijk binnen de kortste keren klaar. 
  • Bedrijfsontruiming. Het gaat hierbij vaak over het leeghalen van kantoorpanden en fabriekshallen. 

Naast het leeghalen van deze plekken zijn er nog een aantal andere punten waarvoor je zo’n bedrijf in kan schakelen. Zo kunnen ze je helpen met schoonmaken, het herstellen van kapotte vloerbedekking of behang en kunnen ze spullen voor je opslaan. 

Schellekens Huisontruiming

Kosten overzicht 

Allemaal leuk en aardig zo’n bedrijf, maar daar hangt natuurlijk ook een prijs kaartje aan.
Kijk hieronder naar het kostenoverzicht van een ontruimingsbedrijf. Wees je er wel van bewust dat dit een gemiddelde is, en dat elk bedrijf andere prijzen vraagt. 

Type Prijs 
Seniorenwoning€ 250,- tot € 900,-
Woning met 1 of 2 kamers€ 450,- tot € 1.000,-
Eengezinswoning€ 800,- tot € 2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers€ 1.000,- tot € 2.500,-
Zoals je ziet zit het verschil hem dus in de grootte van de woning. Zo zijn er nog wel meer factoren die de prijs beïnvloeden. En wil je graag extra klussen laten uitvoeren komt dat er nog overheen. 
Schoonmaken€ 20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking€ 2,50 per m²
Afval stortkosten€ 150,- tot € 750,-

Meer leren? Dat doe je op Schellekens Huisontruiming.