Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wanneer gebruik je een opbouw stopcontact?

2 min gelezen

Er zijn nog maar weinig ruimtes waar je geen stopcontact nodig hebt. We gebruiken namelijk steeds meer apparaten die voorzien moeten worden van stroom. Of dit nu je elektrische tandenborstel is die opgeladen moet worden, of je computer die heel de dag aan het stopcontact verbonden moet zijn. Hierdoor is het handig dat je woning voldoende voorzien is van stopcontacten. Dit kunnen zowel inbouw stopcontacten zijn maar ook een opbouw stopcontact kan gekozen worden. 

Hoewel een inbouw stopcontact er mooier uitziet, is het niet altijd mogelijk om voor deze keuze te gaan.

De voordelen van een opbouw stopcontact

Een opbouw stopcontact is een stopcontact waarbij de gehele stopcontact op de muur geplaatst wordt. Dit houdt in, dat het stopcontact zo een 6 cm uit de muur steekt. Dit stopcontact wordt vaak gekozen voor plekken waar het niet mogelijk is om het stopcontact in de muur te verwerken. Dit is bijvoorbeeld bij een garage of buitenmuur vaak het geval. Maar buiten dat, kan een opbouw stopcontact ook heel handig zijn op andere plekken. Wanneer je namelijk zelf extra stopcontacten in je woning wilt toevoegen, is het een stuk makkelijker om een opbouw stopcontact te kiezen. Je hoeft dan geen gat in de muur te maken.

Groot assortiment

Bij Schneider electric hebben ze een groot aanbod in opbouw stopcontacten. Hierdoor kan je dus alsnog een mooie stopcontact hebben ook al steekt die uit. Daarbij hebben ze ook keuze uit stopcontacten met lichtknop. Dit maakt het installeren ervan nog makkelijker. Je kan ook kiezen uit verschillende kleuren en modellen waardoor het in iedere woning past. 

Om het stopcontact wat veiliger te maken, hebben ze ook stopcontacten met een klep. Dit is zowel goed voor buiten, zodat er geen regen in kan, maar ook voor op het toilet en badkamer. Daarbij is dit ook een voordeel als je kleine kinderen in huis hebt.