Herman van Boeyen

Leuke Tips

Torx schroeven, alles wat je hierover moet weten

3 min gelezen
schroeven

We kunnen vaststellen dat de zogenaamde torx schroeven reeds heel wat jaren een absoluut begrip zijn binnen de bouwsector. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want het moet gezegd dat er aan dit type schroeven heel wat interessante voordelen verbonden zijn ten opzichte van andere exemplaren. In het bijzonder de extra grip die wordt geboden door een torx bitje vormt in de praktijk een niet onbelangrijke meerwaarde. Op deze manier kan het zogenaamde uitschieten voorkomen worden. Bovendien kan ook schade aan de schroef of het hout op deze manier voorkomen worden. Het is dan ook niet voor niets dat experten benadrukken dat zij van mening zijn dat de Torx kop de beste gripkop is op de markt. Wil je hier meer over ontdekken? Dat is zeker mogelijk hier op deze pagina! 

Wat zijn de verschillen met pozidrive schroeven?

Wanneer je de verschillende soorten schroeven op de markt gaat vergelijken en ten opzichte van elkaar gaat afwegen zal je tot de conclusie komen dat je wellicht vaak de namen torx en pozidrive tegen zal komen. Voor deze benamingen geldt uiteraard dat ze betrekking hebben tot het type schroef waar gebruik van wordt gemaakt. Voor de pozidrive schroeven geldt dat ze in de praktijk eveneens bekend staan als zogenaamde kruiskop schroeven. Het betreft hier de vaakst gebruikte schroeven op de markt. Zoals de naam reeds aangeeft is het zo dat ze zijn voorzien van een kruiskop. Dit geldt niet voor de torx schroeven. Bij deze exemplaren is het immers zo dat de kop is voorzien van een stervormig gat waarbij er sprake is van zes hoekpunten.

Wat zijn de voordelen van torx schroeven? 

Bij het aankopen van torx schroeven zijn er in de praktijk best een aantal niet onbelangrijke voordelen waar je op kan rekenen. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het feit dat de schroeven zorgen voor een betere overdracht op vlak van kracht van de schroevendraaier of de boormachine op de schroef. Dit zorgt ervoor dat de kans drastisch wordt verkleind dat het bitje uit de schroefkop schiet. Het spreekt voor zich dat het monteren hierdoor een flink stuk eenvoudiger wordt. Omdat de torx schroeven een aanzienlijk groter contactvlak mogelijk maken zal je kunnen vaststellen dat ze ook merkbaar strakker aangedraaid kunnen worden. Dit gezegd hebbende verloopt ook het losdraaien van de schroeven een behoorlijk stuk eenvoudiger ten opzichte van andere exemplaren op de markt.

Besparen op deze schroeven? Dat kan!

Wanneer je aan het bouwen of verbouwen bent spreekt het voor zich dat je daarbij te maken zal krijgen met een behoorlijk aantal uiteenlopende kosten. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om na te gaan op welke vlakken er allemaal kan worden bespaard. Ook voor wat het aankopen van torx schroeven betreft zal je kunnen vaststellen dat hier een bepaalde besparing mee kan worden gerealiseerd. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je de keuze maakt om deze in grotere aantallen te bestellen. Op deze manier zou je zomaar eens een zogenaamde kwantumkorting kunnen ontvangen. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om deze aan te kopen bij een webwinkel die gratis verzending aanbiedt. Zo kunnen ook de verzendkosten alvast uitgespaard worden.