Herman van Boeyen

Leuke Tips

Spiegel op maat dat met alles gaat

2 min gelezen
Spiegels op maat

Het voordeel van een spiegel op maat is dat zelf kan bepalen waar de spiegel wel en niet bij past. Als je een kleine kamer hebt, is een spiegel op maat veel handiger dan een spiegel die groter blijkt te zijn dan de kamer. Een spiegel op maat heeft vaak hoge kwaliteit, omdat hij dus voor jou is gemaakt, en je kan kiezen welke kleur, dikte, en afmetingen de spiegel heeft. Zo zijn er ook spiegels die brons zijn van kleur, en zelfs grijs. Die geven vaak een decoratief element aan je spiegel, naast dat het ook een praktisch doel heeft.

Spiegels op maat

Vraag jij je af hoe spiegels werken?

Spiegels zorgen ervoor dat je je reflectie kan zien, maar hoe kan dat eigenlijk? Waar bestaat een spiegel nou eigenlijk uit? Over het algemeen heeft elke spiegel drie lagen, een spiegel op maat gemaakt dus ook. Die drie lagen zijn een laagje glas, een laagje reflecterend materiaal, en een afdekkend laagje. De middelste laag zorgt dus voor dat een spiegel reflecteert, zodat je jezelf dus kan zijn. De laatste laag, die afdekkend is, zorgt ervoor dat de andere lagen beschermend zijn, in plaats van dat je er doorheen kijkt, zoals normaal glas. Er wordt dus veel moeite gestoken in een spiegel op maat.

Een wereld zonder spiegels

Stel je voor, spiegels zouden niet bestaan in de wereld, want niemand zou het uitgevonden hebben. Dan zou het een stuk lastiger om zelf erachter te komen hoe je eruit ziet. Je kan natuurlijk ook een camera een foto van jezelf maken, maar dan zou iemand anders een foto van je moeten maken, en dat is enkel een momentopname die al geweest is, terwijl een spiegel de huidige werkelijkheid van hoe je eruit ziet laat zien. Dat zou voor veel onhandigheden zorgen in het dagelijks leven. Gelukkig zijn spiegels wel uitgevonden en kan jij dus een spiegel op maat gemaakt voor jou zoeken!