Herman van Boeyen

Leuke Tips

Goedkope zonnepanelen installatie Rotterdam

1 min gelezen
zonnepanelen installatie rotterdam

Zonnepanelen zijn erg duur. Vooral als je deze laat installeren door een specialist. Je zou het eventueel zelf kunnen doen. Montage van de zonnepanelen en het aansluiten van de kabels is immers niet veel moeite en vereist weinig technische kennis. Als je echter geen plat dak hebt wordt het natuurlijk al moeilijker. Onder andere om deze reden is het verstandig om voor zonnepanelen installatie Rotterdam te kiezen. 

zonnepanelen installatie rotterdam

Andere voordelen van een installateur

Het installeren van de zonnepanelen zelf kan dan wel vrij makkelijk zijn, maar heb je al bedacht hoe je bijvoorbeeld een omvormer gaat aansluiten? Weet je überhaupt welke omvormer jij nodig hebt? Bovendien willen steeds meer mensen ook speciale upgrades zoals boosters, laadpaal koppelingen en energiebeheer programma’s. Dergelijke features zijn natuurlijk specialistisch werk en kan je niet zomaar zelf doen.

Met zonnepanelen installatie Rotterdam ben je gelukkig volledig ontzorgt. Ja, het kost wat meer. Echter kun je zelfs met installatie door een specialist gewoon jouw investering binnen een aantal jaar terugverdienen. Dat kan door overtollig opgewekte energie terug te leveren aan energiebedrijven. Vervolgens kan je er voor kiezen om je uit te laten betalen door het energiebedrijf óf de teruggeleverde energie te salderen met de energie die je bijvoorbeeld in de winterperiode toch afneemt van de energieleverancier.