Herman van Boeyen

Leuke Tips

Feestcenter verkoopt Halloween kleding

2 min gelezen

Feestcenter is de grootste webshop van Nederland op het gebied van feestkostuums, en daar hoort uiteraard ook Halloween kleding bij. Halloween is de afgelopen jaren in Nederland behoorlijk populair aan het worden. In steeds meer plaatsen trekken kinderen in Halloween kleding op 31 oktober langs de deuren om snoep op te halen. De bekende kreet ‘trick or treat’ heeft ermee te maken of zij snoep krijgen. Een trick (het snoep) is een cadeautje. De treat is een plagerijtjes dat uitgehaald wordt als er geen snoep wordt gegeven. Het langs de deuren gaan is een wedstrijd wie de meeste snoep ophaalt.

Halloween kleding zorgt voor meer snoep

De kinderen die meedoen aan Halloween doen hun uiterste best om zich zo mooi mogelijk te verkleden, want het kind met de mooiste Halloween kleding krijgt vaak de meeste snoep. De gewoonte om je te verkleden als een griezel komt uit de Keltische historie. 1 november was voor de Kelten de start van het nieuwe jaar. Zij probeerden op 31 oktober al het werk uit het oude jaar afgerond te hebben om fris aan het nieuwe jaar te kunnen beginnen. Degenen die dat jaar overleden waren wilden echter nog geen afscheid nemen. Zij kwamen op 31 oktober tevoorschijn om in een levend lichaam verder te leven.

Moderne Halloween kleding

De fabel uit de Keltische oudheid is de verklaring voor de Halloween kleding als griezels, spoken, heksen, geraamtes en zombies. Maar er is ook een nieuw soort outfit aan het ontstaan. Die is gebaseerd op moderne horrorfilms, zoals Scream, Chucky, Freddy Krueger en Jason Voorhees. In de webshop van Feestcenter is al deze Halloween kleding te vinden. Houd er rekening mee dat het in de weken voor Halloween druk kan zijn. Bestel je kostuum dus op tijd om teleurstellingen te voorkomen.