Herman van Boeyen

Leuke Tips

De beste materialen voor in je badkamer

2 min gelezen

Badkamers komen in vele stijlen en dus ook met vele verschillende materialen. Wat wel altijd een essentieel punt is, is dat het materiaal waterbestendig is. Maar wat zijn nou de beste materialen die je kan gebruiken en die er ook nog een beetje leuk uitzien? Dat gaat deze blog jou vertellen

Wanden en vloeren

Voor wanden en vloeren is het belangrijk dat het waterafstotend is. Hout is dus echt een no go. Wat vaak wordt gebruikt voor wanden in de badkamer zijn tegels, waterbestendige verf, of wandplaten. Verf is het goedkoopst en is makkelijk te veranderen. Let er wel goed op dat de verf echt waterbestendig is. Tegels zijn ook erg populair, maar tegels moeten goed geïnstalleerd worden. Dit is erg belangrijk. Wandplaten zijn helemaal trendy geworden. Ze zijn makkelijk te plaatsen en onderhouden en ze zien er vaak ook erg stijlvol uit. Iets nieuws waar nog niet veel mensen van hebben gehoord is beton ciré. Dit materiaal werkt in bijna alle woonruimtes, en zeker in de badkamer. Het is waterbestendig en ziet er erg netjes en chique uit. Ook kan je het in verschillende kleuren verkrijgen en kan je het dus wat persoonlijker maken. Beton Aparte heeft een mooi aanbod van dit materiaal!

Meubels

De meubels in badkamers zijn vaak van ander materiaal. Zo zijn baden vaak gemaakt van acryl. De badkamermeubels zijn, net als de wanden en vloeren, vaak gemaakt van waterbestendig materiaal. Het is hier ook belangrijk dat het waterdicht is. Je wilt niet dat het water uit de douche loopt of uit de kieren van het bad komt. Als het gaat om de douche zie je nog wel aardig wat verschillen. Sommigen hebben een stenen douche afscheiding, wat er erg mooi uit kan zien. Anderen hebben juist een glazen douchecabine. Dit kan er ook chique uitzien, maar het is belangrijk dat de ruiten vaak schoongemaakt worden.

Kortom, er zijn veel mogelijkheden als het gaat om materiaalgebruik in de badkamer. Je moet dus voor jezelf kijken wat jij het meest praktisch vindt en wat jij er mooi uit vindt zien.