Herman van Boeyen

Leuke Tips

Waarom is een herhaling BHV zo belangrijk?

2 min gelezen

Als bedrijfshulpverlener, meestal afgekort tot BHV, is het belangrijk dat je accurate kennis paraat hebt, zodat wanneer er een noodsituatie uitbreekt in jouw pand je meteen weet hoe je moet handelen en hier ook naar kunt handelen. Dit weet je door een BHV cursus te volgen, maar deze cursus is maar beperkt geldig. Je moet dan om nog steeds je activiteiten als BHV uit te kunnen oefenen een herhalingscursus BHV doen. Maar waarom is dit eigenlijk? Waarom is het certificaat BHV maar zo kort geldig? Bij G4S kun je zowel een basis als gespecialiseerde BHV opleiding doen en voor deze opleidingen biedt G4S ook dezelfde herhalingsopleidingen. Het antwoord waarom je deze herhaling BHV moet doen zit het hem in de stof die je er leert.

Incidenteel, maar wel altijd nodig

Het zijn van een BHV doe je niet fulltime en is ook niet je functieomschrijving. BHV is iets dat je naast je standaard werkzaamheden bij je functie doet. Dit komt omdat de taken van BHV alleen nodig zijn op het moment dat er iets is gebeurd. Zo komt een BHV in actie wanneer iemand een zwaar letsel heeft opgelopen of wanneer er brand is uitgebroken op kantoor. Wanneer er niets aan de hand is, kun je als BHV je gewone werk blijven uitvoeren.

Doordat je alleen de kennis van BHV nodig hebt op momenten dat het ook echt nodig is, kan het zo zijn dat als je deze kennis een tijdje niet hebt hoeven gebruiken dat je deze (deels) bent vergeten. Als er dan een noodgeval ontstaat kun je niet handelen naar behoren omdat je gaat twijfelen of je het wel goed doet. Daarom volg je elke twee jaar een herhaling BHV, zodat je geheugen wordt opgefrist wat er nu moet gedaan worden in het geval van nood. Het herhalen van je BHV kennis is van levensbelang, omdat je daarom ook echt je kennis paraat hebt en kunt gebruiken wanneer nodig. Volg daarom de passende herhaling van je BHV certificaat en blijf up-to-date op het gebied van het redden van de levens van je collega’s.