Herman van Boeyen

Leuke Tips

3 tips voor het meten van je bloeddruk

1 min gelezen
bloeddrukmeter

Je wilt zelf thuis je bloeddruk meten en daarom heb je een bloeddrukmeter gekocht. Alleen weet je niet precies hoe je dit apparaat gebruikt. Waar moet je nu in ieder geval op letten bij het meten van je bloeddruk? Hieronder vind je een aantal tips.

bloeddrukmeter

Tip 1: Neem de juiste houding aan

Voor het meten van de bloeddruk moet je in ieder geval zitten. Zorg er ook voor dat je stil zit en zo ontspannen mogelijk bent. Laat je armen op een tafel leunen. Blijf eerst vijf minuten lang in deze houding zitten en doe vervolgens pas de meting.

Tip 2: Meet eerst beide armen

Tijdens de eerst emeting kun je het beste eerst bij beide armen een meting doen. De keren daarna meet je steeds de bloeddruk in de arm waar het de eerste keer het hoogst was. Het kan zijn dat je bloeddrukmeter alleen geschikt is voor het meten van de linker- of de rechterarm. Meet dan wel alleen steeds deze arm. Je kunt dit terugvinden in de gebruiksaanwijzing.

bloeddrukmeter

Tip 3: Rook niet van tevoren en drink geen koffie

Cafeïne in koffie en nicotine in sigaretten kunnen tijdelijk zorgen voor een hogere bloeddruk. Om een goede meting uit te voeren is het daarom belangrijk dat je vlak voor de meting niet rookt en geen koffie drinkt.