Herman van Boeyen

Leuke Tips

Alles over de SEO afkorting

2 min gelezen
seo afkorting

Je zal het vast wel eens voorbij hebben zien komen: de SEO afkorting. De SEO afkorting betekent simpelweg ‘search engine optimization’. Als je dit vertaalt naar het Nederlands is het ‘zoekmachineoptimalisatie’. Ik hoor je al denken: ‘Oké, maar wat is dat dan?’. Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. SEO gaat namelijk om de processen en verbeteringen die zich focussen op een hoge ranking in Google. 

Als je niet bekend bent met online marketing, zal ook deze uitleg je waarschijnlijk weinig zeggen. Daarom zal ik in dit artikel haarfijn uitleggen wat SEO precies is en wat je ermee kan. Ben jij benieuwd naar alles ins en outs van SEO? Lees dan maar snel verder.

Wat houdt SEO in?

De SEO afkorting betekent in feite het proces van het verbeteren van je website. Het doel hiervan is het krijgen van een hogere ranking in de zoekresultaten van zoekmachines. Hiervoor moet je bepaalde zoekwoorden gebruiken. In principe wordt dit vaak gebaseerd op Google, maar je hebt natuurlijk ook zoekmachines, zoals Bing. Het is dus eigenlijk een manier om potentiële klanten naar je website te ‘lokken’.

seo afkorting

Hoe werkt SEO precies?

SEO wordt gebruikt, omdat het een hulpmiddel is om je website zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Zo is je website goed vindbaar binnen de zoekresultaten. De werking van SEO is moeilijk uit te leggen, omdat er niet een pad is die je kan bewandelen. Als SEO specialist moet je namelijk rekening houden met verschillende factoren. Al deze factoren hebben namelijk invloed op welke plaats je website inneemt in de ranking. Ieder bedrijf heeft hier zijn eigen strategieën voor.

Hoe begin je eraan?

SEO klinkt misschien makkelijk, maar dit is het zeker niet. Je moet namelijk wel enig verstand hebben van SEO, wil je plan werken. Om eraan te beginnen is het dus belangrijk om een plan te maken. Doe genoeg research en zoek contact met mensen in je netwerk. Er zijn genoeg specialisten die je kunnen helpen met opstarten. Voordat je eraan begint moet je bijvoorbeeld weten waar en wat je precies wilt gaan optimaliseren. Zorg er dus voor dat je dit eerst concreet voor je hebt. Wil jij meer weten over SEO? Neem dan vooral een kijkje op https://linkbuildingmasters.nl/ voor meer informatie.