Herman van Boeyen

Leuke Tips

Wat is HubSpot?

2 min gelezen
hubspot

Hubspot is een software platform wat cloud-based is. Het helpt mensen om effectiever te werken aan meer websitebezoekers en tevreden klanten te genereren. HubSpot biedt drie belangrijke platformen aan. Ten eerste is er een sales platform, ten tweede is er een marketing platform en ten derde is er een services platform. Op deze manier helpt HubSpot commerciële bedrijven. Organisaties kunnen een licentie aanvragen voor een van de drie platformen. Het beste is wel om alle drie de hubs te gebruiken. Op deze manier kunnen de platformen namelijk met elkaar communiceren. Zo zorgen ze samen voor de optimale resultaten.

HubSpot integreren in verschillende systemen

De Hubspot software kan gekoppeld worden aan verschillende CRM platformen. CRM staat voor customer relationship management. Deze software wordt gebruikt om klanten tevreden te houden en relaties op te bouwen. Andere CRM platformen zijn bijvoorbeeld Salesforce of NetSuite. Deze kunnen gekoppeld worden aan HubSpot. Andere marketing en sales tools die gekoppeld kunnen worden aan HubSpot zijn Shopify en SurveyMonkey. Zo kan HubSpot een groter netwerk creëren om gegevens uit te wisselen. Hoe meer connecties HubSpot kan maken hoe beter de software werkt. En zo kan de klanttevredenheid toenemen en wordt een ‘closed loop’ gemaakt. Een Hubspot partner kan hierbij uitkomst bieden.

Waar komt HubSpot vandaan?

HubSpot is een Amerikaans platform wat is oprecht in 2006. De oprichters van dit CRM platform zijn Brian Halligan en Dharmesh Shah. Beide hebben een opleiding gedaan aan het Amerikaanse MIT, hier hebben ze elkaar dan ook ontmoet. De oprichters leiden tot op de dag van vandaag het bedreig nog steeds als CEO en CTO. De organisatie beschikt over twee hoofdkantoren. Het eerste is het Amerikaanse hoofdkantoor dit bevindt zich in Boston. Het Europese kantoor is gevestigd in Ierland in de stad Dublin. Het bedrijf focust zich sinds de oprichting op het onderhouden van klantrelaties en verkoop.

Wil je meer weten over de verschillende b2b marketing vormen? Neem dan gerust contact op!