Herman van Boeyen

Leuke Tips

Toneelschool voor iedereen

1 min gelezen
Toneelschool

Toneelschool is iets voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw, beginner of gevorderde, het maakt niet uit. Er is voor iedereen wat te vinden. Sommige mensen gaan naar de toneelschool met het idee dat ze hier groot mee willen worden en dat ze hier hun beroep van willen maken. Maar er zijn ook zat mensen te vinden die het doen voor hun plezier, omdat ze het gewoon erg leuk vinden om te doen.

Beginners

Er zijn verschillende workshops en groepen te vinden die speciaal zijn voor spelers die beginnen met acteren of enige maar weinig acteerervaring hebben. Deze groepen en workshops vergen enorm veel doorzettingsvermogen, motivatie en lef. Er zijn ook zeker mensen die zich hiervoor opgeven en het niet afmaken, omdat het zwaarder was dan verwacht, maar als je echt een passie hebt voor toneel, is dit zeker voor jou bedoeld. 

Gevorderden

Heb je al veel ervaring? Ook voor jou zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Er zijn speciale workshops en werkgroepen voor gevorderden of mensen met redelijk wat ervaring. Dat zijn toneelspelen op een hoger niveau en vaak gericht op andere aspecten. De basis zit er al in, dus dan wordt er gelet op bijvoorbeeld intensiteit, kwetsbaarheid en vorm. Dingen die er echt voor zorgen dat een spel tot leven komt op het podium.